کلینیک

ویژگی های لوازم آرایشی خوب

ویژگی های لوازم آرایشی خوب

استفاده از لوازم آرایشی حرفه ای  و خوب نشان دهنده هنر شماست  و آرایشی طبیعی را به شما ارائه می دهد .برای اینکه آرایشی طبیعی و زیبا داشته باشید حتما نباید از لوازم آرایشی مختلفی استفاده کنید.
 لوازم آرایشی، وسیله اصلی برای آرایشی، طبیعی و زیبا هستند.

 مثل رژگونه

یک پنکیک  مناسب

و کرم پودر خوب

یک برس برجسته کننده

و یک فر موژه

 مهم این است که لوازم آرایش از کیفیت بسیار بالا برخوردار باشد.

روشهای تشخیص لوازم آرایشی اصل

روش اول :خرید لوازم آرایشی از مراکز و فروشگاه های تخصصی و دارای تاییدیه معتبر

اولین و مهمترین راه برای مطمئن شدن  از اصالت  لوازم آرایشی خرید از مراکز معتبر و معروف است

مهم نیست این فروشگاه فیزیکی یا آنلاین باشد .

 اگر آنلاین سفارش دادید  در مورد محصول جست و جو و مقایسه کنید

اگر از فروشگاه آنلاین سفارش می دهید از نظرات و انتقادات کاربران سایت ، جهت انتخاب بهتر و اصل کالا استفاده نمایید

روش دوم :به تستر هایی که فروشنده به شما میدهد اطمینان حاصل نفرمایید

وقتی میخواهید کرم پودر یا پنکیک  را تست کنید  به اندازه یک سکه بر روی بازو بزنید سپس  بین ۱۲ تا ۲۴  ساعت صبر کنید تا مطمئن شوید به آن آلرژی و حساسیت پوستی  ندارید و ازماندگاری آن اطمینان حاصل نمایید و  بعد اقدام به خرید کنید.

اما به طور کلی  از تست کردن پرهیز کنید که کار بهداشتی نیست زیرا  امکان دارد  فروشنده مارک اصل را به شما برای تست بدهد ولی هنگام خرید محصول قلابی و غیراصل را به شما تحویل دهد .

به بافت مواد ،رنگ و بو توجه کنید

این قسمت را میتوان از اصلی ترین موارد شناخت لوازم آرایش دانست

کرم پودر و بقیه لوازم آرایشی باید  دارای بافت یکدست باشند و مواد تشکیل دهنده آن دارای ذرات یک اندازه و یک رنگ باشند  محصولات اصل اصلا بوی بد، تند و زننده و یا بوی فاسد شدن
ندارند مگر اینکه زمان طولانی از تاریخ انقضا آن گذشته باشد ؛ فاسد و غیرقابل مصرف باشد .

کدهای رهگیری و لیبل های وزارت بهداشت

یکی از مهم ترین و اصلی ترین  راههای کنترل محصول آرایشی خریداری شده  و مطمئن شدن از اصالت  کالا بررسی  کدهای موجود بر روی کالا میباشد اولین پارامتر بارکدی است.
و در زیر آن ارقامی نوشته است ۴ کد مختلف اشاره دارد و یا سامانه های پیامکی وزارت بهداشت که با کد کالا را برای آن سامانه ارسال کنید .

تاریخچه عطر

تاریخچه عطر

تاریخچه عطر

تاریخچه عطر و ادکلن، ریشه در کلمه Perfume از کلمه Fume به معنی دود گرفته شده است،
چرا که در دوران باستان انسان ها برای به وجود آوردن رایحه خوش از سوزاندن مواد معطر استفاده می کردند. عطر ماده‌ای است که برای خوشبو کردن بدن و یا محیط اطراف از آن استفاده می‌شود. عطر ها در گذشته از مواد طبیعی و امروزه از ترکیب اسانس‌ها، حلال‌ها، تثبیت کننده‌ها و ترکیبات معطر ساخته می‌شوند. به طور کلی مواد تشکیل دهنده عطرها، از طریق استخراج از منابع طبیعی (حیوانی یا گیاهی) و یا از مواد شیمیایی تهیه می‌گردند.
با مراجعه به متون‌ قدیمی و مطالعات و حفاری‌های باستان‌شناسان مشخص شده‌ که عطر ها در بعضی از تمدن‌های اولیه انسانی وجود داشته‌اند و هنر عطر سازی در زمان باستان از مصر و بین النهرین آغاز شده است.

قدیمی ترین عطرها  از سوزاندن چوب ها به وجود می آمدند. انسان های ناندرتال کسانی بودند که برای اولین بار در تاریخچه عطر و ادکلن بشر رایحه خوشی که از سوزاندن چوب های معطر به دست می آمد را کشف کردند.
از دیرباز تا کنون انسان ها به دنبال کشف داروهای گیاهی بودند تا بتوانند بر بیماری ها غلبه کنند، در این میان مواد معطری نیز کشف می شدند که از آنها عطر و رایحه خوش بدست می آمد. بنابراین عطر و دارو دارای خواستگاه مشترکی هستند و در گذشته رشته عطرسازی و دارو سازی از یکدیگر جدا نبوده اند.

تاریخچه عطر در جهان

برای اولین بار در تاریخ مصریان از عطر به عنوان بخشی از مراسم مذهبی خودشان استفاده کردند. دست خط های باستانی بر روی سنگ قبر ها در مصر باستان و بین النهرین نشان می دهد که عطر در این دو ناحیه از تمدن بشری بیش از ۵۰۰۰ سال قدمت دارد.
روحانیون مصر باستان را به عنوان پدران عطر می شناسند چرا که آن ها با استفاده از عطر بوی بد قربانیان پیشکش خود را از بین می بردند. از دوران باستانی تا قرون وسطی عطرها به طور انحصاری به مراسم های مذهبی مانند مومیایی کردن مردگان و غبارروبی آرامگاه ها اختصاص داشتند.

در تاریخچه عطر و ادکلن مصری ها اعتقاد داشتند که سوزاندن ادویه جات و مواد خوشبو خدایان را خوشنود خواهد نمود. مصری ها با آتش زدن  صمغ، گیاه سمار، سرو کوهی و … سعی می کردند رایحه هایی دل نشین ایجاد کنند تا باعث خشنودی خداوند شده و مطمئن باشند که خداوند خورشید را هر روز از زیر زمین بیرون می آورد! امروزه شما می توانید از اتاق عطر واقع در معبد ادفو در مصر دیدن نمایید جایی که دستخط های باستانی نشان دهنده دستورالعمل های درست کردن انواع عطرها هستند.
استفاده طبقه اشراف مصری، فرعون ها و روحانیون از عطر به گونه ای  بوده که حتی پس از مردن آنها را در اتاق های معطر دفن می کردند. رایحه عطرهایی که در مقبره های فرعون استفاده می شده به حدی قوی بوده که وقتی باستان شناسان این مقبره ها را در سال ۱۸۹۷ باز کردند،  بوی خوش عطر از آن ها به مشام می رسیده است. مصری ها از گل یاس، صمغ، درخت کندر، سوسن سفید و عسل در ساختن عطرهایشان بسیار استفاده می کردند و جالب اینجاست که هنوز هم این عناصر از مهمترین مواد صنایع عطر سازی هستند.

پس از مدتی به تدریج عطر و خوشبوکننده ها از انحصار روحانیون مصری خارج شد و مردم عادی نیز از این مواد استفاده می کردند. مصری ها از هند مواد معطر و ادویه هایی  مثل زنجبیل، چوب صندل و فلفل خریداری می کردند و بدین ترتیب در زمینه تولید مواد معطر پیشرفت کردند. امروزه نیز مصری ها در تولید عصاره های روغنی صنعت عطر که بخش مهمی از مواد اولیه تولید عطر در دنیا را تشکیل می دهد، جایگاه ویژه ای دارند.

تاریخچه عطر در یونان و روم

در تاریخچه عطر و ادکلن این یونانی ها بودند که اولین عطرهای مایع را برای استفاده بر روی بدن را درست کردند. البته این عطر ها با عطرهای امروزی بسیار تفاوت داشتند.
در واقع این عطر های مایع، پودرهای خوشبویی بودند که با روغن ترکیب شده و در آن از الکل استفاده نمی شد.  آن ها با له کردن گیاهان معطر، صمغ ها و دیگر گیاهان، و با مخلوط کردن آن ها با انواع روغن ها، روشی تازه ای برای درست کردن عطر ها پیدا کردند تا بتوانند به صورت روزانه از آن ها استفاده کنند.
برای یونانیان عناصر عطرها همانند طلا بود تا جایی که در زمان تسخیر شرق توسط اسکندر این عناصر احتکار می شدند. یونانی علاقه بسیار زیادی به عطر داشتند و هزینه های بسیار زیادی را صرف واردات مواد معطر می کردند. این علاقه عجیب تا جایی پیش رفت که سولون، پادشاه قرن ششم در این کشور استفاده از عطر را ممنوع کرد تا در هزینه های جاری کشور صرفه جویی شود. البته این ممنوعیت دوام چندانی نداشت.
در امپراطوری روم که پر از زرق و برق بود و زندگی تجملاتی از اهمیت بسیاری دارا بود آبشارهایی از گلاب و عطر های های بسیار خوش بو وجود داشت تا فضا را برای حضار عطرآگین کنند. همچنین در رم باستان تعداد زیادی عطرفروشی وجود داشت. در افسانه ها آمده که کلوپاترا ملکه روم، بادبان های کشتی خود را غرق در عطر کرده تا مارک آنتونی بوی او را قبل از اینکه خودش را ببیند بشنود و از آمدن او مطلع شود.

طبق شواهد و متون تاریخی اولین شیمی‌دان دنیا زنی بنام تاپوتی بوده که طبق لوحه‌ های باستانی خط میخی در هزاره دوم قبل از میلاد در بین النهرین ساکن بوده است. او اولین عطرساز ثبت شده تاریخ است که با ترکیب و تقطیر گل‌ها، روغن ها و سایر مواد معطر چیزی شبیه به عطرهای امروزی تولید نموده است.

باستان شناسان قدیمی‌ترین کارگاه تولید عطر جهان را در سال ۲۰۰۵ میلادی در قبرس کشف کردند. این کارگاه بیش از ۴ هزار سال قدمت دارد. در این کارگاه دستگاه های تقطیر، قیف، ظروف کاسه ای برای مخلوط کردن عطر و بطری های عطر کشف گردید.

تاریخچه عطر در ایران

تولید و کار با عطر یک حرفه قدیمی و بهتر بگوییم باستانی است که نیاز به طبع لطیف هنری، مهارت و دانش خاصی دارد. مصری ها، یونانی ها و رومی ها همگی با روش های تولید عطر آشنا بودند اما در هر حال تقطیر سیستماتیک عطرها در قرون وسطی به وسیله دانشمندان ایرانی صورت گرفت.
در تاریخچه عطر و ادکلن در ایران در اواخر هزاره چهارم پیش از میلاد در محوطه باستانی سیلک تُنگ‌های کوچک از جنس مرمر کشف شده که مخصوص نگهداری عطر بودند.
ابن سینا پزشک و دانشمند بزرگ ایرانی  مبتکر روش تقطیر بود، وی روش عصاره گیری از گل ها با استفاده از تقطیر را که امروزه به طور معمول در جهان مورد استفاده است را برای اولین بار مورد استفاده قرار داد. اولین تجربه عطرسازی ابن سینا استفاده از گل رز بوده است.
روش های تقطیر در کشورهای شرقی به طور قابل توجهی صنعت عطرسازی و الخصوص علم شیمی در جهان غرب را تحت تأثیر قرار داده است. زکریای رازی دانشمند بزرگ ایرانی نیز با کشف الکل، نقش بسیار مهمی در توسعه صنعت عطر بر عهده داشته است.

در حدود ۲۵۰۰ سال پیش  ایرانیان باستان از عطر و مواد خوشبو کننده به صورت زینتی و تجملاتی استفاده می کردند.  ایرانی ها روزانه بدنشان را با مواد معطر را شستشو می دادند و همچنین در نوشیدنی های خود از عناصر خوشبو استفاده می کردند. کشورمان ایران از دوران باستان یکی از مهم ترین مراکز تولید روغن ها و عصاره های معطر گیاهی بوده است. عطرسازان ایرانی با خیساندن گلها و گیاهان معطر در روغنهای اشباع شده و ترکیب آنها با یکدیگر، عطریات مختلفی درست می کردند که در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گرفت.

در زمان هخامنشیان پادشاهان هخامنشی، ملکه‌هایشان و سایر درباریان از عطر ها و روغن های معطر برای خوشبو و براق کردن موی سر استفاده می‌کردند. مورخین از عطر فوق‌العاده گرانبهایی به نام لبی زوس (Labyzos) یاد می‌کند که برای آرایش موهای خشایارشاه مورد استفاده قرار می گرفته است.
همچنین در روایت سرگذشت  استر (Esther) یکی از همسران خشایارشاه آمده است که او به مدت ۶ ماه با روغن مرمکی و ۶ ماه با مواد خوشبوکننده دیگر روغن مالی می شد تا برای مسابقه انتخابی ملکه آماده شود. در یکی از نقوش باستانی کشف شده از تخت جمشید، تصویری از پادشاه هخامنشی وجود دارد که در پشت سر وی دو خدمتکار ایستاده‌اند و یکی از آنها حوله و عطردان و دیگری عوددان و عودسوز در دست دارد.

در فهرستی که به دست اسکندرمقدونی، از بخشی از اموال داریوش سوم تهیه شده به ۱۴ عطرساز اشاره شده و  به طور کلی ۴۰ نفر عطرساز همواره همراه شاه بودند تا شاه همیشه به عطریات مورد نیاز خود دسترسی داشته باشد. ابویوسف کندی شیمی دان عرب درقرن نهم میلادی کتابی درباره عطرها به نام شیمی عطر و تقطیر نوشته ‌است. بیش از یک صد دستورالعمل تهیه انواع روغن های معطر و همچنین بیش از صد روش و دستور برای عطر سازی و ساخت تجهیزات عطر سازی در این کتاب وجود دارد.

تاریخچه عطر در فرانسه

در دوره رنسانس شهر های ونیز و فلورانس در کشور ایتالیا مراکز ساخت عطر بودند. کاترین دمدیسی پس از ازدواج با هنری دوم، پادشاه  فرانسه، عطرسازش را با خود از ایتالیا با به دربار فرانسه برد. کارگاه این عطرساز ایتالیایی توسط یک راهروی مخفی به آپارتمان ملکه متصل میشد از همین رو احتمال ربوده شدن فرمول عطرهای او وجود نداشت. در زمان هنری دوم بود که فرانسه به امپراتوری بزرگ عطرسازی تبدیل شد. درباریان فرانسه که در آن زمان چندان به نظافت و ظاهر خود اهمیت نمی دادند به مرور زمان به مصرف کنندگان ثابت عطر مبدل شدند.

در سال ۱۶۵۶ میلادی برای اولین بار دستکش های معطر در فرانسه به بازار آمدند و همچنین صنف مشترک تولید کنندگان عطر و دستکش تاسیس شد و استفاده از عطر در فرانسه رو به رشد رفت. عطر در طول تاریخ به معنای قدرت و ثروت بوده است. در فرانسه قرن هفدهم و در دربار لویی چهاردهم، این پادشاه هر روز خواستار عطر جدیدی برای استفاده بود و یا لوئی پانزدهم آنقدر به عطر علاقه داشت که دربارش، دربار عطرآگین نام گرفته بود. در فرانسه آن روزها علاوه بر استفاده مردم از عطر ها برای معطر ساختن پوست و لباس، افزودن رایحه به لوازم خانگی هم رونق پیدا کرد.

اما در اواخر قرن هجدهم میلادی دنیای عطر و صنعت عطرسازی با اختراع ادکلن، دستخوش انقلابی بسیار عظیم شد. ادکلن ها در ابتدا بیشتر ترکیبی از لیمو، نارنج و گیاه رزماری بودند.
در آن زمان  ادکلن ها موارد استفاده بسیار مختلفی داشتند از جمله، خوشبو کردن آب حمام، خوشبو کردن دهان و خوشبو کردن نوشیدنی ها. مدتی بعد ساخت بطری ها نیز برای ادکلن ها رایج و حائز اهمیت شد. بطری های شیشه ای که حاوی مایع معطر بودند با استقبال بسیار گسترده مردم مواجه شدند.

در تاریخچه عطر و ادکلن صنعت عطر سازی در دوره انقلاب کبیر فرانسه رشد صعودی خود را از دست داد، البته در آن زمان عطری به نام گیوتین به بازار معرفی شد که در بین انقلابیون و مردم عادی بسیار پر طرفدار شده بود و عده زیادی از آن استفاده می کردند.

در دوره ناپلئون بناپارت، صنعت عطرسازی در فرانسه سیر صعودی به خود گرفت و بسیار شکوفا شد. شهر گراسه در فرانسه بزرگترین شهر تولیدکننده عطر بود که اسانس‌های مختلفی تولید می کرد. این شهر تقریبا از سال ۱۷۲۴ میلادی تا به امروز در این زمینه فعالیت می کند.
این طور که در تاریخ مشخص شده فردی آلمانی به نام جان رادولف پایه گذار شیمی اسانس‌ها بوده است و در ادامه آنتوان لاووازیه فرانسوی باعث توسعه پایه‌های اولیه علم شیمی اسانس‌ها گردید وی ساکن شهر گراسه بود و نقش بزرگی در سردمداری این شهر در صنعت اسانس داشت و باعث بی رقیب شدن این شهر در زمینه تولید اسانس شده بود.
روشی که برای ساخت اسانس در شهر مذکور رواج داشت، روش جذب با استفاده از روغن های جاذب بود که به این وسیله توانستند از گل هایی مانند یاسمن، اسانس به دست آورند. رقیب شهر گراس در آن زمان شهر کلن آلمان بود که خصوصا به واسطه محصول مشهور خود یعنی ادوکلن شهرت داشت.

امروزه کشورهای ایتالیا و فرانسه دو کشور بزرگ تولید کننده عطر و ادکلن در جهان به حساب می آیند. برندهای معتبری چون لانکوم، کرید، لالیک، دیور، شنل، بولگاری، ورساچه و… از برترین و مشهورترین برندهای عطرسازی در این دو کشور محسوب می شوند.

صنعت عطر سازی

در حالی که بوهایی که امروزه ما دوست داریم به مقدار کمی تغییر کرده اند اما روش های پیدا کردن عناصر این عطر ها تغییرات بسیار زیادی داشته اند.
برای مثال در تاریخچه عطر و ادکلن عنبر سائل که به خاطر بوی شیرین و تازه و دریایی اش معروف است در غده های وال ها پیدا می شد یا عنصری در آهو های کوهی وجود دارد که به خاطر بوی خوب این نوع از آهو ها را به دلیل شکار فراوان با خطر نابودی نسل مواجه کرده بود.
اما امروزه شرکت های عطرسازی از مخلوط عناصر مصنوعی برای تقلید کردن بوی این عناصر استفاده می کنند. این دانش و همچنین درست کردن عطر ها توسط شرکت ها و برندها در اواخر قرن ۱۹ تبدیل به تولید صنعتی عطر به شکل امروزی شد.
در واقع صنعت عطرسازی مدرن از اواخر قرن نوزدهم میلادی که تولید مواد شیمیایی و مصنوعی معطری همچون وانیلین و کومارین ممکن شد، شروع گردیده‌است. در اواسط قرن بیستم شرکت های مختلفی تاسیس شدند و عطر های فراوانی با انواع بو های مختلف سالانه روانه بازار می شدند که این روند تا به امروز همچنان ادامه دارد.

عطر

فرق عطر و ادکلن

فرق عطر و ادکلن

در این مقاله می خواهیم تفاوت میان عطر و ادکلن را بررسی کنیم و همچنین دسته بندی از غلظت های عطر را بیان کنیم با ما همراه باشید.

اگر تا به حال در یک فروشگاه عطر رفته باشید ، احتمال دارد که از بخش عطر استفاده کرده باشید. و احتمالاً متوجه شده اید که آنها به اشکال زیادی مانند عطر ، ادکلن و ادو توالت می آیند.اما تفاوت بین محصولات مختلف چیست؟ به طور خلاصه ، همه رایحه ها تقریباً یکسان هستند ، اما بر اساس غلظت روغن در الکل و آب ، اسمی به آنها داده می شود.

گرافیک Real Men Real Style ، توضیح می دهد که “عطر” به طور کلی یک اصطلاح unisex برای هر بو است که مقدار معینی از روغن عطر رقیق شده در الکل و آب است. بسته به غلظت ، نام دیگری پیدا می کند. در اینجا مرتب شده است:

Eau fraiche – رقیق ترین نسخه رایحه ، معمولاً با یک تا سه درصد روغن عطر در الکل و آب است. معمولاً کمتر از یک ساعت طول می کشد.

کلن (ادو ادکلن) – قدیمی ترین اصطلاح عطر است که در آمریکای شمالی برای رایحه های مردانه استفاده می شود. سبک ، تازه و میوه ای ، به طور معمول از دو تا چهار درصد روغن های عطر در الکل و آب تشکیل شده است. تمایل به استفاده در عطرهای مخصوص افراد جوان است. معمولاً حدوداً دو ساعت طول می کشد.

توالت (ادو توالت) – ترکیبی از اسپری سبک با پنج تا ۱۵ درصد جوهر عطر خالص که در الکل حل می شود. معمولاً حدوداً سه ساعت طول می کشد.

عطر (eau de parfum) – از نظر تاریخی بدون جنسیت ، برای توصیف عطرهای مردانه و زنانه استفاده می شد. بهترین اصطلاح برای توصیف یک رایحه است. حاوی ۱۵ تا ۲۰ درصد جوهر عطر خالص است و حدوداً پنج تا هشت ساعت به طول می انجامد.

عطر – فساد عبارت لاتین در هر بخار (از طریق دود). متمرکز ترین و گران قیمت ترین گزینه ها برای انتخاب رایحه است. کمی روغن روغنی ، عطر یا پارفوم از ۲۰ تا ۳۰ درصد جوهر عطر خالص تشکیل شده است. یک کاربرد واحد عطر می تواند تا ۲۴ ساعت دوام داشته باشد.

دانستن اینها مفید است ، و مطمئناً می تواند به شما کمک کند تصمیم خود را برای تصمیم گیری بهتر خرید کنید اگر به دنبال چیزی هستید که کمی سبک تر باشد و آن در روزها یا روزهای گرم تابستان و… بماند ،

برخی باور های نادرست:

۱-همواره عطر برای خانوم ها به کاربرده می شود و ادکلن را مخصوص آقایان می دانند

۲-عطر به عطر های شیشه باز و ادکلن را به عطر های شیشه پلمپ می گویند

هردو این باور ها غلط می باشند در واقع عطر از اسانس های متفاوت بسته به هدف ساخت عطر و به همراه آب باعث ساخت یک عطر می شود و همواره در ساختار تمام عطر ها اسانس و آب وجود دارد اما بسته به مقدار درصد اسانس بکار رفته در عطر غلظت متفاوتی دارد .

عطرهای مردانه عموماً “برای مردان” یا در واژه فرانسوی “homme” نامیده می شوند – اگر شما این موضوع را نمی بینید ، خوشبختانه این عطر برای زنان است زیرا سازندگان عطرها معمولاً تصور می کنند که عطر بدون این کلمه نسخه پیش فرض است.

نت های یک عطر به نت های پایه ، نت های میانی یا قلب و نت های برتر یا پایه تقسیم می شود. نت های برتر عموماً بی ثبات ترین هستند و به همین دلیل ابتدا با استفاده از رایحه ، حس می شوند.

پس از پراکنده شدن رایحه آنها ، نت های میانی یا قلب از بین می روند و سپس نت های پایه رایحه نهایی است ، طولانی ترین طول آن.

روغنهای اساسی در هر نوع عطر چگونه استفاده می شوند؟

روغنهای اساسی به خودی خود همانند سایر عناصر ممکن یک عطر بسیار غلیظ هستند. رایحه یک روغن ضروری یا هر ماده عطر دیگری تا زمانی که به طور مناسب رقیق و مخلوط نشود ممکن است ناخوشایند باشد.

آب و الکل برای کمک به رقیق کردن ، مخلوط کردن و ترکیب روغنهای اساسی و سایر عناصر موجود در رایحه استفاده می شود. سطح غلظت مواد تشکیل دهنده عطر در ترکیب روغن و آب ویژگی اصلی تمایز است که نوع عطر را مشخص می کند.
 

فرق عطر و تستر:

همواره شرکت های ارایه دهنده عطر به فروشندگان به همراه عطر ها یک الی چند تستر نیز می دهند در واقع تستر برای استفاده هایی که در فروشگاه های فروش عطر بصورت میلی لیتری کاربرد دارد.

انواع غلظت های عطر بر اساس تغییر اسانس:(امار بدست امده از منبع دیگر)

-Perfume: میزان اسانس به کار رفته ۱۵ تا ۲۵ درصد

-Soie de Perfume: اسانس حدود ۱۵ تا ۱۸ درصد

-Eau de Perfume: اسانس حدود ۸ تا ۱۵ درصد

-Eau de Toilette: اسانس ۴ تا ۱۰ درصد

-Eau de Cologne: اسانس ۲ تا ۵ درصد

-Eau de fraiche یا Deodorant: اسانس کمتر ار ۳ درصد که همان اسپری ها هستند.
 

حال متوجه میشویم که در واقع ادکلن عطری است با غلظت اسانس ۲الی ۵ درصد که امروزه تولید آن متوقف شده است و بیشترین درصد غلظت تولیدی امروزه به عطر های با غلظت ادو پرفیوم و ادو تویلت اختصاص دارد

راهنمای خرید عطر برای فصل زمستان

راهنمای خرید عطر برای فصل زمستان

راهنمای خرید عطر برای فصل زمستان

انتخاب عطر مناسب، فراتر از انتخاب برند است. عطری مناسب ماست که با شخصیت ما سازگار باشد یا بهتر بگوییم، عطری که استفاده می‌کنیم، تکمیل‌کننده‌ی کاراکترمان است. برخی ترجیح می‌دهند یک عطر را همیشه استفاده کنند و آن را اصطلاحا امضای خود قرار دهند، برخی دیگر بنابر حال‌و‌هوای آن لحظه، عطر خود را انتخاب و روزشان را آغاز می‌کنند. اگر از بهترین ساعت، پوشاک و کفش هم استفاده کنید، بدون یک عطر مناسب، پوشش شما کامل نمی‌شود؛ همچنین یک عطر خوب تا حد زیادی اعتماد به‌نفس را بالا می‌برد. اما عطر خوب به معنای عطر گران‌قیمت نیست، منظورمان عطری است که با پوشش و ظاهر شما هم‌خوانی داشته باشد و علاوه‌بر خودتان اطرافیان هم از آن لذت ببرند. اگر شما یک عطر (حتی بسیار گران‌قیمت) بخرید و در هر موقعیتی از آن استفاده کنید، احتمالا بازخوردهای منفی از اطرافیان دریافت می‌کنید و همین مسئله باعث دلسردی شما می‌شود یا ممکن است رایحه‌ی آن برای شما تکراری و خسته‌کننده شود؛ پس اگر از آن دسته افرادی هستید که می‌خواهند یک عطر به عنوان امضای خود داشته باشند، بهتر است در انتخاب آن، دقت زیادی به خرج دهید.

اما در میان انبوهی از عطرها و برندها کدامیک مناسب ماست؟ گرم یا خنک؟ تلخ یا شیرین؟ چوبی، گلی یا مرکباتی؟

پوشش و موقعیت

انتخاب عطر مناسب تا حد زیادی به نحوه‌ی پوشش و موقعیت ما مربوط می‌شود.

عطری که با کت و شلوار برای یک جلسه‌ی کاری و رسمی هماهنگ است، با عطری که برای یک دورهمی دوستانه در یک شب سرد و برفی، یا یک گردش گروهی با تی‌شرت و شلوار جین، مناسب است خیلی تفاوت دارد یا عطری که برای محل کار یا کلاس درس انتخاب می‌کنید، نباید به قدری سنگین و قوی باشد که اطرافیان را آزار دهد؛ همچنین برای میهمانی یا جشن عطری مناسب است که انرژی‌بخش باشد و قدرت پخش خوبی داشته باشد.

برای فصول سرد سال بهتر است به سراغ عطرهایی با گروه بویایی چوب، چرم و شرقی بروید. همچنین برای بهار و تابستان عطرهایی از گروه گل، مرکبات و آروماتیک مناسب‌تر است.

بسیاری از عطرهایی که معمولاً ساختار گیاهی دارند، برای سنین پایین مناسب نیستند و هارمونی مناسبی ایجاد نمی‌کنند.

عطرها به دو دسته‌ی دیزاینری و نیش تقسیم می‌شوند. عطرهای نیش یا دست‌ساز برخلاف عطرهای دیزاینری از نت‌های زیادی تشکیل نشده‌اند و رایحه‌ای خطی و تا حدی ثابت دارند. در ساخت این نوع عطرها وسواس و دقت خاصی به‌ کار گرفته‌ شده است و گاهی از مواد اولیه طبیعی و کمیاب در ساخت آن‌ها استفاده می‌شود که به همین دلیل، قیمت بالاتری نسبت به عطرهای دیزاینری دارند و تعداد محدودی از آن‌ها ساخته می‌شود. عطرهای نیش قدمتی به مراتب بیشتر از دیزاینری‌ها دارند؛ پس اگر به دنبال یک عطر خاص به عنوان امضای شخصی خود می‌گردید که دوست ندارید آن را همه جا استشمام کنید و هر فروشگاهی آن را بفروشد، مطمئنا می‌توانید در بین عطرهای نیش، عطر خاص خود را بیابید.

ماندگاری

عوامل زیادی در ماندگاری عطرها موثر است. ازجمله این عوامل می‌توان به نت‌های به‌کاررفته در عطر و غلظت آن اشاره کرد. نت‌هایی مانند وانیل و عود از ماندگاری زیادی برخوردار هستند.

غلظت

پرفیوم (Parfum)

خالص‌ترین و  معمولا گران‌ترین عطر‌ها از این دسته هستند. پرفیوم شامل ۲۰ تا ۳۰ درصد اسانس است که ماندگاری آن بیش از ۲۴ ساعت است.

ادوپرفیوم (Eau de Parfum)

ادوپرفیوم‌ از ۱۵ تا ۲۰ درصد اسانس خالص تشکیل می‌شود که معمولاً ماندگاری بین ۵ تا ۸ ساعت دارند.

01

ادوتویلت (Eau de Toilette)

رایج‌ترین نوع عطرهای موجود در بازار ادوتویلت است که از ترکیب ۵ تا ۱۵ درصد اسانس و الکل به دست می‌آید. به‌دلیل ماندگاری پایین‌تر این نوع، بهتر است که یک نمونه‌ی کوچک از آن را به همراه داشته باشید تا هرچند ساعت یک‌بار آن را تجدید کنید.

ادوکلن و ادوفریش (Eau de Cologne, Eau de Fraiche)

ادوکلن قدیمی‌ترین نوع عطر است که ۲ تا ۴ درصد اسانس در آن به‌ کار رفته است. ادوفریش هم ماندگاری کمتر از یک ساعت دارد و از حدود۱ تا ۳ درصد اسانس عطر تشکیل ‌شده است.

پخش بو

تا حالا برایتان پیش آمده شخصی با فاصله‌ی نه‌چندان نزدیک از کنارتان عبور کند و بلافاصله متوجه عطر آن شخص شده باشید؟ اما عطری را که قیمت قابل توجهی هم برای آن پرداخت کرده‌اید، توجه کسی را به ‌خود جلب نکند؟ پخش بوی عطر هم به عوامل زیادی بستگی دارد. یکی از عوامل نوع آن است؛ اما این‌بار پرفیوم را نمی‌توان برتر دانست. پرفیوم‌ها رایحه‌ای غلیظ و سنگین دارند و ماندگاری آن‌ها بیشتر است؛ اما ادوتویلت رایحه‌ای شفاف‌تر و تمیز‌تر نسبت به پرفیوم و ادوپرفیوم‌ها دارد و پخش‌بوی بیشتری ارائه می‌کند. پس اگر پخش‌بوی زیاد برایتان اهمیت دارد، بهتر است سراغ ادوتویلت‌ها بروید. مصرف درست عطر یا همان Full Wearکردن آن هم از عوامل مهم در ماندگاری و پخش بوی عطر است. Full Wear کردن یا پوشش کامل عطر به‌گونه‌ای که ۸ تا ۱۲پاف آن روی نقاط مختلف بدن ازجمله مچ دست‌ها، گردن و قفسه‌ی سینه اسپری شود، حداکثر توان عطر در پخش بو و ماندگاری را به همراه دارد.

چه حجمی مناسب است؟

عطرها با اندازه‌های مختلفی از شیشه‌ راهی بازار می‌شوند که معمولاً شامل ۵۰ ، ۷۵ و ۱۰۰ میلی‌لیتر هستند، برخی هم دارای حجم‌های ۳۰، ۱۲۵ و ۲۰۰ میلی‌لیتر هستند. اگر عطری را برای اولین بار می‌خواهید تهیه کنید، بهتر است به سراغ ظرفیت‌های کمتر آن بروید. این کار کمترین ریسک را به همراه دارد.

Untitled-12

با تست عطر در زمانی کوتاه، نمی‌توان به تمام خصوصیات آن عطر پی برد. ممکن است نت‌های ابتدایی یک عطر بسیار دل‌نشین و متناسب باسلیقه‌تان باشد، اما پس از چند ساعت و تغییر نت‌ها نظرتان عوض شود و دیگر آن حس دل‌نشین را برایتان تداعی نکند؛ اما اگر عطری را برای چندمین بار می‌خواهید تهیه کنید و کاملاً با آن آشنا هستید، بی‌شک ظرفیت بالای آن از نظر مالی توجیه بیشتری دارد.

سبک خود را پیدا کنید

دنیای عطرها بسیار گسترده است و ما را با طیف وسیعی از رایحه‌ها مواجه می‌کند. از گل، میوه و ادویه‌‌جات گرفته تا چوب و عود. همین امر تصمیم‌گیری هنگام خرید عطر را بسیار دشوار می‌سازد؛ اما اگر فضا و قالب رایحه‌ی موردپسند خود را بشناسید، کار خیلی راحت می‌شود. لازم نیست تک‌تک نت‌ها را بشناسید، تنها کافی است بدانید می‌خواهید با چه رایحه‌ای شما را بشناسند. با این کار تا حد زیادی می‌توانید از خرید آنلاین خود مطمئن باشید.